Polo i Argentina

Uncategorized

Polo er mer utbredt i Sør-Amerika enn man kanskje skulle tro. Også andre sporter, som hesteløp og dressur, er svært populært blant noen folk på dette kontinentet. Man kan finne miljøer innenfor hestesport i alle land, men mest utbredt er interessen i land som tidligere har hatt stor britisk innflytelse og innvandring. I områdene rundt hovedstedene i Chile og Argentina finner man mange klubber for dressur og polo.

En stolt historie

Spesielt Argentina av de to ovennevnte landene er veldig stolt over sine ferdigheter, tradisjoner og historier med hestehold. I argentinsk folklore finner vi den store helten, gauchoen som kan sammenlignes med en heltemodig og ensom cowboy. En gaucho var en ensom rytter, fattig og stadig jagd vekk av rike landeiere, men som alltid kom seg unna ved hjelp av sine utrolige ferdigheter i ridning. Argentina er enda veldig stolt over sitt jordbruk og bønder, og hesten har en viktig plass i kulturen.

Innvandring fra Storbritannia

Engelskmenn har lagt igjen sterke fotavtrykk i det langstrakte landet, gjennom jordbruket, jernbanen, industri og sport. Hvis man ser seg om i dette landet finner man mange bevis på at engelskmenn har hatt en sterk tilstedeværelse, og drar man ut av hovedstaden og inn i forstedene med engelske navn og gatenavn, kan man garantert finne flere argentinere som driver med polo og dressur på fritiden. Hvis man jobber som frilans sportsjournalist vil han ha mye å skrive om under en reise til dette området. Skribenter som for eksempel sportsjournalister bør finne ut av regler for skatt og inntekt før man setter i gang, og det kan være en fordel å finne ut om man tjener i en størrelse som gjør at det er mer fordelaktig å fakturere som privatperson og ikke som privat næringsdrivende. Man kan spare betydelige summer på og finne ut av reglene som gjelder for ditt tilfelle.

Et mekka for ryttere

Argentinere selv mener at hjemlandet er selveste “Mekka” for denne sporten, og det kan nok poloentusiaster i alle verdens land diskutere. Engelskmenn vil nok ikke være enige i utsagnet, men selv ikke de kan nekte for at landet har et utbredt miljø med et høyt nivå. Mesterskapet “El Campeonato Argentino Abierto de Polo”, også kalt “Abierto de Palermo”, er en stor årlig hendelse som trekker mange tilskuere, også fra utlandet. I tillegg arrangerer kommunen med det engelske navnet Hurlingham, like utenfor hovedstaden Buenos Aires, mesterskapet “El Campeonato Abierto de Hurlingham”, og klubben “Tortugas Country Club” arrangerer mesterskap for diverse aldersgrupper og klasser, noen av dem flere ganger i året. Mange land i verden, inkludert øst-asiatiske nasjoner, har sine versjoner av polo, men det er nok engelskmennene vi skylder en takk for spredningen av moderne hestesport til flere kontinenter.

nullpoint