Lær alt om hest av Kronprinsesse Märtha Louise

Hestesport

Vår kronprinsesse Märtha Louise har vist seg som en kremmer de siste årene, med både høytlesning av eventyr for fullsatte saler, og en egen skole som lærer det norske folk om at prinsessen ikke bare kan utføre healing, men også snakke både med døde og engler som gjemmer seg iblant oss. Märtha har alltid hatt en interesse for hester, og kan fortelle at det var hestene som lærte henne å fordype seg i sin spirituelle side og kommunisere med overnaturlige vesener. Hun har vært svært aktiv innenfor hestesporten i mange år, og konkurrerte i en periode på landslaget for sprangridning, inntil hun la opp i 2000. Selv om hun lenge ikke deltok i konkurranser, så har hun båret interessen videre og har en stall i Lommedalen hvor døtrene også har vært med på å dyrke hobbyen i den vakre naturen der. I 2017 gjorde hun comeback under Oslo Horse Show, men var uheldig å brekke benet i en ulykke.

Ny kanal i prinsessens portefølje

Etter et innlegg på Instagram hvor hun dokumenterte hesteaktiviteter, besluttet Märtha å lage en Youtube-kanal som fokuserer på favorittsporten hennes. Selv sier hun at hun først og fremst gleder seg til å skape blest rundt hobbyen som ble hennes egen redning da hun var ung. Hestesport er mer enn å bare lære seg å sitte på en hest i bevegelse. Det handler om å kommunisere med et dyr som har en sterk personlighet, og som knytter seg til den som rir på en helt unik måte. Det er lite som får en i så god nærkontakt med naturen som å ri sakte på skogsstier mens granene henger snøtunge eller de første vårblomstene slår ut. Kanalen skal drives sammen med Geir Kamsvåg og Therese Alhaug, og de satser i første rekke på å publisere én til to videoer i uka. Noen av videoene fokuserer på opplæring og god skikk, andre mer på bransjen som helhet, med rapportering fra arrangementer og turer som gjengen legger ut på. Alt i alt satser de på at kanalen skal være interessant for alle de som deler interessen for hester.

Super kanal for nisjer

YouTube har utviklet seg til å bli en kjempekanal for de som ønsker å dyrke hobbyene sine og spre budskap til andre med samme interesse. De største kanalene på YouTube har mange millioner abonnenter, og det finnes fokus på alt fra dyr, natur og kultur til dataspill, design og kostymehobbyer. Det er enkelt å starte sin egen kanal, og alle har en smarttelefon i dag som er mer enn god nok til å ta opp video i høy kvalitet. Noen velger å investere i en mikrofon for å få god lyd, da mikrofonen på datamaskinen eller telefonen ofte ikke er bra nok. Å registrere seg på Facebook er gratis, og gjort på noen få minutter. Husk at jobben med å bygge opp et publikum som abonnerer på dine videoer vil ta lang tid, og mye eksperimentering før du finner helt den tonen som fungerer for deg. Kanskje et kostyme fra partyking.no kan hjelpe? Lykke til med videokanalen!

nullpoint