Jockeyens rolle i hesteløp

Hestesport

 

En viktig del av hestesport som vi egentlig ikke har gått for mye inn i enda er den menneskelige rollen. Hester er smarte dyr helt av seg selv, og er egentlig ikke avhengige av mennesker for noen ting. Men for hestesport, og spesielt i hestekappløp så spiller jockeyen en ganske viktig rolle. Det er han som “kontrollerer” hesten, og som forsøker å kontrollere hastigheten slik at hesten kan prestere bedre gjennom hele løpet.

Det er ganske store krav på en jockey, han kan for eksempel ikke veie over 57 kilo, det er inkludert utstyret som han setter på hesten. Det høres vel egentlig ikke veldig sunt ut for en voksen mann, men slik er det, delvis for å gjøre det bedre for hestene også, og at de springer raskere. Jockeyen har jo rollen som sjåføren, om det skulle vært motorsport. Og om du ser på motorsport, spesielt Formel 1, så er sjåførene ganske små de også og lette. Det er fordi så lite vekt som mulig gjør at det går fortere.

Og det er jo naturligvis hele formålet med hestekappløp, og dermed får disse jockeyene slike krav på seg, som de tar på seg frivillig.

nullpoint