Norges mest populære hestesport.

Hestesport

 

Travsport er Norges mest populære hestesport, uten tvil. Det betyr ikke at vi ikke følger med på noen annen hestesport, men av en eller annen grunn så har travsport blitt den absolutt største her til lands. Vi har til og med vårt eget forbund som tar hånd om alt relatert til sporten. Travsport foregår slik at det er en kusk som styrer hesten fra en sulky, som er påhengt hesten bakfra. Ellers foregår det som en kan forvente. Det er et kappløp, hvor folk vedder på resultatet og den som vinner, får også ganske mye penger.

Travsport kommer originalt sett fra USA, hvor de begynte med slike løp ganske tidlig. Faktisk tidlig på 1800-tallet. Her i Norge ble det første løpet holdt i Bjørvigen i Kristiania, eller Oslo som vi kjenner det som nå, i 1832 Det første løpet som ble veddet på, eller spilt penger om ble gjort i 1928 på Bjerke Travbane. Det finnes som sagt et forbund som tar hand om alt som handler om travsport, som heter Det Norske Travselskap, som ble dannet i 1875.

Man kan se at nordmenn hadde en ganske stor interesse for denne sporten, ganske tidlig. Nå til dags med spesielt V-75 så er denne sporten uhyre populær blant spillere, og det er ikke akkurat få tilskuere heller når løp blir holdt. Dette har jo blitt en norsk tradisjon og det er vanskelig å se for seg at den noen gang kommer til å forsvinne. Og bra er det, med tanke på hvor opptatte vi er av ballsport her i landet. Bra med litt variasjon.

nullpoint