Den mest elegante hestesporten.

Hestesport

 

Dressurridning er sannsynligvis den mest elegante hestesporten som finnes. Det er en konkurranse hvor hestens lydighet til rytteren belønnes. Det er snakk om lydighet, bevegelse og evne, fra begge parter, men mest av alt fra hestens side. Samspillet mellom hest og rytter er også svært viktig. Egentlig så handler det mest om det estetiske, i at alt skal se ut som det skjer naturlig og mest mulig så skal det se elegant ut.

Hesten skal være såpass adlydende til rytteren at signalene som rytteren gir til hesten skal nesten ikke være mulige å se. Det er naturligvis en svært vanskelig sport å få til, siden hester tross alt er dyr. I tillegg er også mennesker dyr, og sjansen for at feil kan skje er svært høy. Det er en olympisk sport, noe som viser hvor høyt den er ansett i hesteverden. Og hesten som deltar er ikke akkurat tatt fra rideoringen. De er svært dyktige og veldisiplinerte. I tillegg til at de er veldig fine å se på også.

Men det må sies, dette er en nok en sport for de spesielt interesserte, for dem som setter pris på slike ting. For andre, ikke så mye.

nullpoint