Hvordan bli en jockey?

Uncategorized

Det finnes en rekke forskjellige typer hestesport der ute og det finnes faktisk overraskende mange som ønsker å drive med dette, men hvordan kan du bli en jockey? Det skal vi prøve å svare deg på i denne artikkelen!

Hva slags sport?

Selv om det finnes ulike typer hestesport er en jockey en profesjonell galopprytter. Galopp er en av de mest populære formene for hestesport i hele verden. Dette er noe du ofte ser på hestebaner rundt omkring i Norge. Det å være en jockey er kanskje spesielt populært i Storbritannia.

Kvalifikasjoner

Det å bli en jockey krever noe av deg som menneske. Tidligere var man svært opptatt av at jockeyer skulle være korte og veie lite, men nå har de gått bort fra dette og fokuserer heller på at den totale vekten av rytteren og sadelen skal være spesifikk. Dette kan du sjekke ut i forhold til ulike klasser som finnes der ute.

Det å bli jockey krever mye trening fra deg som menneske, fordi du må være ett med hesten din. Det er derfor det er vanskelig å være jockey, rett og slett fordi du stoler på et såpass usikkert moment som hesten din.

Hvordan bli jockey?

Det er jo absolutt slik at man må være flink med hest for å bli en jockey. Man kan også begynne å trene i ung alder for å bli en jockey. Noen blir oppdaget av investorer som er på jakt etter noen som kan ri hesten deres, mens andre jobber seg opp og fram med egen hest. Det du burde være obs på, er at det å bli en jockey tar mye trening, men det er også utrolig kostbart. Heldigvis så er det jo også mulig å tjene utrolig gode penger på det å bli en jockey!

nullpoint