Føl deg lett som en fjær på hesteryggen

Uncategorized

Hestesport er en idrett som krever presisjon og koordinasjon. Man må være utholdende og sterk. Det er tungt å holde en god stilling over lang tid slik at du og hesten er synkronisert for best mulig. Men det er noe man kan trene på for å bli sterkere og mer robust. Helst vil man føle seg lett som en fjær på hesteryggen. Her kommer noen klær og treningstips til hvordan du kan føle deg sterkere på hesteryggen.

Treningstopper

Det kan være tungt å ri på hest, og man må være aktiv med hele kroppen for at man skal komme i posisjon. Fordelene med treningstopper for dame er at de er fleksible og luftige. Slik at man kan bruke dem til trening og ridning. Treningstopper laget i beste materiale for din kropp.

Sømløse Tights

På en varm sommerdag er det godt å føle vinden i håret med ridning. Men det er ikke så lett å finne klær som passer til hesteridning. Velger man derimot en sømløs tights som også passer til treningstopper, så får man et komplett antrekk til riding. Den sitter helt inntil huden slik at man slipper å få sår eller ubehageligheter. Sømløse tights for ridning bør være lange slik at man ikke får plager og sår.

Hettegenser

Med treningstopper kan man få best mulig opplevelse av turen. Men med en løs hettegenser kan man enkelt ta stellet. Det er en moderne, avslappet stil som viser at du både er klesbevisst og vet hva som er behagelig. Dette kan du kombinere for ditt velvære med hest.

Bekken

Komfortable treningsklær er en betingelse for at ridning skal bli fornøyelig. Men man kan gjøre mye med enkle øvelser som ikke tar lang tid. En smart øvelse som ikke alle tenker på er bekkenløft. Denne øvelsen hjelper ikke bare på å sitte bedre på hesteryggen, men styrker også ryggen. Ligg på ryggen med bøyde knær og hev og senk bekkenet i en jevn bevegelse 3 x 15 repetisjoner.

Knær

Knærne har ofte lett for å gå i løs når man sitter lenge på hesteryggen. Det kan hende du trenger å styrke knærne, noe som du også har bruk for i hverdagen. Det man kan gjøre er å ta knebøy på en enkel måte. Sett føttene godt plantet i bakken med litt avstand. Sørg for at knærne er i rett vinkel over tåtuppene og bøy fra stående til knestående med rett rygg. 3 x 15 repetisjoner.

Ankler

Et problem mange ryttere opplever er vondt i anklene. Det kan være fordi man ikke er sterk nok, eller ikke vant til å holde føttene i bøylene. Ankelhopp er en morsom og hurtig øvelse som handler om lave repetitive hopp med fokus på ankelbøyerne. Sørg for å svikte litt i knærne slik at belastningen ikke blir for stor.

nullpoint