Ny mobil? Kjøp et nytt batteri i stedet. Bruk pengene på nytt rideutstyr!

Uncategorized

Å drive med ridning er en dyr hobby. Særlig hvis man liker å ta seg godt ut på hesteryggen. Derfor er det en stor fordel å utsette andre utgifter, slik at du kan bruke penger på rideutstyr i stedet! Kanskje kan det å ha færre utgifter også gi deg muligheten til å trappe ned stillingsprosenten din, og prioritere mer tid i stallen?

Hvor ofte trenger du egentlig ny mobil?

Når vi snakker om å utsette en utgift, tenker vi ikke på å kjøpe ting på nedbetaling eller bruke andre kredittløsninger. Vi mener heller at du kan gjøre små tiltak slik at du slipper å bruke penger på noe som egentlig er helt unødvendig. Å kjøpe ny mobiltelefon er en slik utgift, som vi ofte pålegger oss selv oftere enn nødvendig. Grunnen til at vi kaller det pålegger er fordi mange kjøper ny mobil nærmest årlig, kun fordi de har lyst på den siste modellen. Å jobbe med denne tankegangen kan hjelpe deg med å spare penger. Må du egentlig alltid ha den nyeste mobilen på markedet?

Er du en av dem som derimot har mobilen din i noen år? Da kan du gjerne forlenge brukstiden enda mer ved å skaffe et nytt iphone batteri på nettet. Siden en ny mobil gjerne koster rundt 10 000 kroner er det klart at dette er et stort beløp du kan ha glede av i stallen i stedet. Hva med å kjøpe nye børster, hjelm, spennende hestegodis eller en ny ridebukse? For folk flest handler økonomi gjerne om å gjøre prioriteringer, altså å velge bort noe for å bruke penger på noe annet. Dersom du kan kjøpe et nytt batteri og dermed utsette å kjøpe ny mobil et par år, kan du kjøpe masse flott hesteutstyr i mellomtiden! Nordmenn bytter i snitt ut mobilen hvert andre år, men vi kan ha dem mye lenger!

Færre utgifter kan frigi mer tid til hest i hverdagen

For oss som driver med hestesport er det viktig å øve mye. Har du tenkt på at å ha færre utgifter kan gi deg mer tid? Du kan for eksempel nedprioritere tidsbruk på jobb ved å skaffe en mindre stilling. Går du ned fra en fulltidsjobb til en 80 %-stilling vil du få en ekstra fridag i uken, som du kan bruke på hesteryggen. Dersom dette er noe du drømmer om, bør du se over utgiftene dine. Hvor kan du kutte? Hvor kan du reparere i stedet for å kjøpe nytt? I likhet med at å kjøpe et nytt batteri kan erstatte behovet for ny mobil, kan du lappe hullete bukser i stedet for å kaste dem. Dersom alle hadde tatt seg tid til å tenke over forbruksmentaliteten sin, kunne vi hatt mer tid til hobbyene våre og vi kunne prioritert annerledes når vi først skal kjøpe noe nytt.

nullpoint