Velkommen til Team Holtung.

Hestesport

 

Kanskje du visste det, men kanskje du ikke vet. Men visste du at equestrian sport betyr sport som involverer hester. Det var noe nytt for meg helt inntil nylig. Men det er jo naturligvis mye som involverer hestesport og langt mer enn man får dekket her på disse sider. Men her Team Holtung så skal du privilegiet å lære svært mye om hestesport. Det er jo en svært elegant sport, nesten uansett hva man driver med, bare fordi hester er svært elegante dyr. Og det finnes så mange ulike hester å se på at det er svært gøy å følge med dem.

Det er selve ordet equestrian som betyr hest, og deretter kan man tillegge hvilken som helst mening man vil til det. Om det er sport eller riding, og andre aktiviteter som man kan gjøre med en hest. Også for transport eller arbeid kan ordet equiestrain brukes. Uansett så er hester svært populære, og det å drive med hestesport er noe som er svært populært over hele verden, inkludert her i Norge. Travbanen er jo favorittstedet til mange nordmenn, i tillegg til at mange unge, spesielt jenter liker å gå på rideskoler.

Her på Team Holtung så skal du få lese om bortimot alt mulig som handler om hestesport. For det er hestesport som vi kommer til å snakke om, fordi om skulle inkludert alle mulige aktiviteter som hester blir brukt til, så ville vært her svært, svært lenge. Det er mye å ta av når det kommer til hester, men akkurat i dette tilfellet er det muligens best å begrense seg. Er du interessert i å være med videre så kan du få lese om prinsesse Märtha sin favorittsport, dressur! Du kan få lese litt om hva de kongelige synes om hestekappløp, og få en bred historisk introduksjon til hestesport generelt. Hestesport generelt blir ofte glemt bort litt i alle de andre sportene, men det er som sagt en svært elegant og populær aktivitet for mange. Grunnen til at vi her på Team Holtung ønsker å skrive litt om dette er fordi vi føler at hestesport går litt i glemmeboka. Kanskje noen anser det for å være for dyrt, eller kanskje elitistisk. Men faktisk så er hestesport en svært disiplinert aktivitet, som kan gi mange unge fordeler om de velger å drive med det.

Kanskje den største fordelen for de unge er å lære å ta vare på noe annet enn et menneske, og se verdien av dyr og hvor viktige de er for oss. Men bli med oss videre da! Her på Team Holtung ønsker vi å promotere alt som er bra i verden, og vi forsøker å gjøre tilværelsen bedre for alle, både for oss mennesker, men også for dyrene, og spesielt hestene.

nullpoint