Det viktigste løpet i England

Hestesport

 

Ascot Racecource er nok den mest eksklusive banen i Storbritannia og sannsynligvis verden. Den er eid av Ascot Racecourse Ltd og den har nære tilknytninger til den britiske kongefamilien. Spesielt siden banen er bare noen få kilometer unna Windsor Castle, som er en av hovedresidensene til familien. Banen i Ascot ble grunnlagt i 1711 av dronning Anne og det første løpet ble holdt den 11 august i 1711. Dette er en viktig sosial hendelse i den britiske kalenderen, spesielt for høy-adelige mennesker, og dronning Elizabeth har vært på alle løp i flere år. I tillegg til dronningen så kommer flere medlemmer av familien til løpet.

De blir transportert inn med sin egen hest og kjerre i en prosesjon. Så dette er ikke kun et kappløp, og navnet Royal Ascot er faktisk ganske passende for hva som skjer der. Dette er ikke bare et løp, men som sagt en sosial hendelse, og ofte er det viktigere hvem som er til stedet og hva de har på seg enn hvem som faktisk vant løpet. Det er nå slik det har blitt, og det er ikke så rart, spesielt siden dronningen sjeldent viser såpass offentlig som hun gjør under Royal Ascot.

Utenom tilskuerne så representerer også løpet noe av det beste innen galoppløp i verden, hvor de aller beste hestene konkurrerer. De aller beste trenerne tar sin plass og de beste jockeyene er ryttere. Og det er ikke så rart når det er flere hundre tusen tilskuere på disse løpene, da vil man også som oftest ha det beste slik at man har en sjanse til å vinne. Prisen er på flere millioner kroner, men ingenting kan måle seg med prestisjen av å vinne Royal Ascot.

nullpoint