Hestesport for den interesserte

Uncategorized

Det er ikke lenge siden hestesport for fullt ble en verdensidrett alle bare måtte få med seg. Hestesport er jo så mangt, enten man føler seg som en styrtrik sjeik som vil spille på galopp og trav, en gambler på et durabelig derby, eller bare vil få med seg de elegante sprangene de flotte hestene gjør over hinder og vanngrav.

Hestesport er for de interesserte, men også for de som ikke har peiling. Og da mener vi de som virkelig ikke vet hva en hest er. Eller betting for den saks skyld. Er man totalt blank, kan selv https://www.centum.no, låneformidleren av kreditt, hjelpe en til å få kontroll på det ene og det andre.

På hesteryggen

For skal man bli en rytter må man opp på hesteryggen og tjore tøylene skikkelig. Nå skal hesten og rytteren bli til én i en symbiose av sportsånd og innsats. Det kreves mange år med trening og tilpassing. Fra å være en ung hoppe til å bli den beste i feltet må både rytter og hest jobbe sammen, enten det handler om å komme først til målstreken eller hoppe høyest.

Hestesport er så mangt

Mange forbinder hestesport med trav, men vi kan godt skille mellom slik sport og hestesport. For nå er rytteren selv oppe på hesten. Det kan være sprangridning, der hest og rytter skal gjennom en løype satt opp med hindere, eller rodeo, der det er om å gjøre å holde seg på den ville hesten. Man skiller altså mellom dresserte hester og utemmede. Skal man oppleve rodeo, bør man ta turen til Statene.

Hestesport fram tribunen

I norsk sammenheng kan man gjerne se hestesport. Det er trav som er mest populært her. Vil man få et skikkelig hesteveddeløp kan man dra på et derby der hestene galopperer vilt for å komme først. Det er gjerne store hindere midt i løypa som alle hestene og ryttere må over. Ofte kan det gå skikkelig galt her, dersom en hest lander feil eller krasjer med andre. De mest eksklusive derbyene finner vi i Paris og Dubai. Skal man ha råd til en slik opplevelse, bør man kanskje ha vunnet på en kupong?

Hest er best på TV

Mange mener likevel at spenningen holder seg best på TV. Da kan man selv bestemme tempoet når hestene med rytter farer av gårde på gressbanen. Det er bare å sette seg ned med TV-programmet foran seg, for det er nok av anledninger til å få med seg et hesteveddeløp. Enten det er her til lands eller utenlands. Hester er hester uansett hvilket land man reiser til.

Har man en annen oppfatning kan man jo heller bare trave av gårde og knegge, akkurat som blakken gjør.

nullpoint